Menu
U bent hier: Over ons > Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Er waren drie bedrijven ...

Het begon met de drie bedrijven Nic, Briceland en Frusco. Ze hadden een gemeenschappelijk doel om beter en efficiënter de markt te bedienen. Nic Nederland is het resultaat van deze samensmelting.

NIC
NIC is ontstaan uit drie Sacdinavische bedrijven Nimatopaal , Idun en Candeco. Alle bedrijven hebben hun eigen specialisatie op het gebied van ijs. De naam NIC is het resultaat van de eerste letters van deze bedrijven.

Frusco Ice Cream
Frusco heeft een lange geschiedenis in de handel van ijsproducten op de markt voor meer dan 30 jaar. Het klantenbestand van Frusco bestaat uit een grote diversiteit van klanten op de Nederlandse markt . Daarnaast exporteerd Frusco ook producten en concepten naar verschillende Europese landen en heeft activiteiten in Azië. Specialisatie van Frusco heeft zich gericht op het ontwikkelen en vermarkten van softijs concepten in een grote diversiteit.

Briceland
Briceland werd opgericht in 2007, de toenmalige eigenaren van het productiebedrijf, Broer Bakery Ingredients kochten het (soft) ijs bedrijf en het merk Frisiana van Friesland Foods. Deze handelsonderneming is begonnen met de verkoop van poeder en vloeibare soft ijs-, milkshake- en schepijsmix. Inmiddels voert het een compleet assortiment ijs gerelateerde producten. De producten van Briceland worden verkocht in Nederland en een tiental landen binnen en buiten Europa.

De vaardigheden en expertise van elk bedrijf binnen de verschillende productgroepen hebben de voorwaarden geschapen voor een gezamenlijk begrip onder één dak.

Nieuwsbrief
Contact

NIC Nederland BV
Telefoon: +31(0)182 637 416
Email: info@nicice.nl

NIC Nederland BV © 2022  Content by Nic Nederland
Algemene Leveringsvoorwaarden