Menu
U bent hier: Over ons > Groepsoverzicht

Groepsoverzicht

Nimatopaal AB, Candeco Cenfektyr en Frima Vafler A / S zijn alle dochterondernemingen van het Noorse bedrijf Idun Industri A / S. Al deze bedrijven exporteren reeds sinds geruime tijd naar landen in Europa. OY Roberts is een distributeur van NIC's in Finland.

Nimatopaal is sinds 2005 opgenomen in de Idungroup. Het bedrijf heeft al bijna drie decennia als belangrijkste activiteit de markt te voorzien van ijs accessoires. In de Nicgroup handelt Nimatopaal op de Zweedse markt. Daar is het NIC centrale magazijn en het hoofdkantoor gevestigd. Op dit moment heeft Nimatopaal zeven medewerkers en een aantal tijdelijke krachten tijdens drukke perioden.

Idun Industri levert ingrediënten voor bakkers, banketbakkers en voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf biedt ook een breed scala van producten voor de ijs-industrie. In de supermarkten verkoopt Idun verse- en gedroogde gist, marsepein en broodmixen. Idun Industri heeft door acquisities in Zweden en Denemarken een gevestigde en leidende marktpositie en in Scandinavië in het ijs accessoires assortiment voor ijsverkopers.

Candeco Confektyr is gevestigd in Zweden en vervaardigen dips voor zowel Nic als industriële klanten. Naast dips om over ijs te doen heeft Candeco ook vele andere producten in het assortiment als het gaat om snoep.

Frima Vafler is verantwoordelijk voor de Deense markt. Daarnaast is Frima verantwoordelijk voor de productie en inkoop van ijswafels. Frima heeft een productiebedrijf, JB-Våfflan in Strömsund, dit is een dochteronderneming.

Idun Industri is onderdeel van Orkla Food Ingredients (OFI), die deel uitmaakt van Orkla Brands en eigendom van Orkla.

Orkla Food Ingredients (OFI) is vandaag de grootste speler in bakkerij-ingrediënten in de Scandinavische landen, en is lid van de vijf grootste spelers in Europa. OFI is samengesteld uit 29 bedrijven in 15 landen. Het grootste segment is bakkerijen en bakkerij-industrie. Andere belangrijke segmenten zijn kruidenierswaren en catering.

Orkla heeft een werkterrein op het  gebied van merk aluminium oplossingen, hernieuwbare energie, grondstoffen en financiële beleggingen. Omzet van de groep is ongeveer NOK 66 miljard en het aantal medewerkers is 30 000. Orkla is actief in meer dan 40 landen.

Nieuwsbrief
Contact

NIC Nederland BV
Telefoon: +31(0)182 637 416
Email: info@nicice.nl

NIC Nederland BV © 2022  Content by Nic Nederland
Algemene Leveringsvoorwaarden